Bytová otázka a městská renta pozemková - Horáček, Cyril, 1862-1943 (V Praze : Knihovna Sborníku věd právních a státních, 1905)
Obsahuje přílohy: I. Bytová statistika. II. Výnos pruských ministerstev obchodu a průmyslu, osvěty a orby ku vládním presidentům ze dne 19. března 1901. III. Zákon o dozoru bytovém v Hessensku. IV. Zákon o bytové péči pro nemajetné v Hessensku. V. Osnova zákona bytového vypracovaná kommissí, zvolenou německým spolkem pro veřejné zdravotnictví ve Frankfurtě n./M. r. 1888. VI. Zpráva města Freiburku v Br. o stavbě obytných domů obcí. VII. Belgický zákon o dělnických bytech z r. 1889
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Částečně německý a francouzský text
Keywords: bytová politika; sociální bydlení; bydlení; nájemné; lokální politika; Praha (Česko); studie; housing policy; social housing; housing; rent; local policy; Prague (Czechia); studies