Modelové řešení energetického zásobení místní dopravy a přepravy alternativními zdroji - Krtička, Miroslav (2011)
Veškeré výsledky se v maximální možné míře opírají o verifikovaná data statistických zdrojů. Výsledky práce nabízí model, který umožňuje dobře a jednoznačně interpretovat výhodnost různých strategií postupu jednotlivých skupin vzhledem k energetickým surovinám a zdrojům. Může tak sloužit nejen jako teoretický výpočet, ale rovněž i jako konkrétní doporučení pro další aktivity podniků či firem aktivních v daných oblastech.