Multidimensional Probability Distributions structure and Learning - Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Jiroušek, Radim; Vomlelová, Marta (2011)
Dizertační práce se zabývá reprezentací diskrétních mnohorozměrných pravděpodobnostních rozdělení s využitím aparátu kompozicionálních modelů a zaměřuje se na teoretické pozadí a strukturu prostoru modelů, ve kterém se odehrává strukturální učení. Práce akcentuje zejména podtřídu rozložitelných modelů. Na základě teoretických výsledků jsou pak navrženy základní techniky strukturálního učení a je provedeno jejich porovnání.
Vedoucí práce: Radim Jiroušek
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: teorie pravděpodobnosti; teorie grafů; strojové učení; management [obor disert. práce]; disertace; probability theory; graph theory; machine learning; dissertations