Dnešní stav světového hospodářství - Král, Alois, 1902-1991 (V Praze : Česká společnost národohospodářská : Fr. Řivnáč [distributor], 1937)
Srovnání současné situace ve světovém hospodářství s rokem 1929. Příčiny hospodářského zlepšení a jeho charakteristické znaky. Časové nesoulady v trvání hospodářských cyklů
Obsahuje též: Obilní monopol, jeho stav a dnešní úkoly / Ladislav Feierabend — Čs. obilní společnost a zemědělské průmysly / František Vaverka — Mezinárodní situace měnová / Miloš Horna — Hospodářský vzestup a mezinárodní platební styk / Antonín Šourek — Konjunkturní cyklus v Československu / Karel Karásek — Hospodářský cyklus v posledních letech / Josef Hraše — Staré a nové cesty hospodářského sblížení / Otto Kapp — Funkce družstev v řízeném hospodářství / Emil Lustig — Hospodářské poměry v Jihoafrické Unii / Antonín Blahovský — Hospodářství a obrana státu / Leopold Chmela — Hospodářské základy obrany státu / Jindřich Mayer — Hospodářství nového Česko-Slovenska / Frant. Hodáč — Otázka spotřeby, cen a maloobchodu / František Potužil — Nové problémy / Jindřich Mayer — Disparita cen výrobků zemědělských a průmyslových / Stanislav Režný
Keywords: světová ekonomika; ekonomický růst; hospodářské cykly; přednášky; world economics; economic development; business cycles; lectures