Možnosti variant rozvozu ručního nářadí - Sýkora, Jiří (2011)
Diplomová práce pojednává o jednom z dílčích problémů zakladatelského plánu společnosti zabývající se projektem online půjčováním nářadí. V práci se zabírám možnostmi, jak půjčované nářadí skladovat a vychystávat, dále o vlastní rozvoz nářadí a nalezení optimální cesty. Nalezení optimální cesty probíhá i na několika imaginárních rozvozech. Vzdálenosti míst odpovídají realitě. Prioritou optimální cesty jsou co nejnižší náklady a čas. Místa samotná vycházejí z předpokladů odhadnutých na základě analýzy poptávky. Práce je rozdělena do dvou částí, na teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou teoreticky vysvětleny použité metody, v praktické části pak jejích praktická realizace. V diplomové práci byly v praktické části využity výsledky z vlastního marketingového výzkumu.