Zhodnocení financování potřeb obcí v ČR - Pešek, Martin; Peková, Jitka, 1946-; Henych, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce popisuje a hodnotí systém financování základních územních správných celků -- obcí. V první teoretické části se věnuje vysvětlení základních pojmů z této oblasti, druhá část obsahuje komparativní analýzu hospodaření tří vybraných obcí. Tyto se liší ve své rozloze, počtu obyvatel i v množství státní správy jež vykonávají. Analytická část se zaměřuje na charakteristiku příjmů a výdajů plynoucích do/z rozpočtů obcí, jejich strukturu a výši v absolutním i relativním vyjádření. To vše v časové řadě let 2006 -- 2010.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses