ANALÝZA VÝVOJE FINANČNÍHO HOSPODAŘENÍ OBCE NA PŘÍKLADU MĚSTA JIHLAVY - Chalupský, Ladislav (2011)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vývoje finančního hospodaření obce na příkladu statutárního města Jihlavy. Teoretická část pojednává zejména o postavení obcí v české legislativě a rozpočtování v obcích v ČR, podrobně je zde řešena struktura a vývoj příjmů a výdajů obcí. Vývoj jednotlivých složek příjmů a výdajů ve statutárním městě Jihlava je sledován a analyzován v praktické části za období let 2003 - 2010 a je porovnáván s vývojem v obcích v ČR. Text je doplněn pro větší přehlednost řadou tabulek a grafů.