Rozdělení odštěpením jako jedna z forem přeměn obchodních společností - Hindrová, Barbora; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou přeměn obchodních společností, především rozdělením odštěpením. Jejím cílem je zmapovat celý proces rozdělení odštěpením z pohledu právního, účetního a daňového a zároveň upozornit na některé významné výkladové problémy současné úpravy přeměn obchodních společností. K naplnění zmíněného cíle práce nejprve vymezuje přeměny obchodních společností obecně. V dalších částech se věnuje jen rozdělení odštěpením kapitálových obchodních společností, a to z hlediska předpisů obchodněprávních, účetních, daňových a dalších. Na závěr následuje skutečný případ rozdělení odštěpením společnosti s ručením omezeným.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses