Analýza veřejných služeb na municipální úrovni - Rousek, Pavel; Ochrana, František, 1952-; Pavel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2011)
Tato disertační práce analyzuje oblast veřejných služeb poskytovaných na munici-pální úrovni. Na tuto problematiku je nejdříve nahlíženo komplexním pohledem a dále je vytipováno šest služeb, které jsou analyzovány detailně. Touto šesticí jsou následující služby: nakládání s komunálním odpadem, pohřebnictví, péče o podobu obce (údržba veřejné zeleně), udržování místních komunikací, provoz veřejného osvětlení a čištění odpadních vod. Text této disertační práce je rozdělen do dvou celků. První kapitola popisuje teoretická východiska řešeného problému a metodiku zpracování práce. Druhá část analyzuje problém veřejných služeb z pohledu teoretických konceptů, legislativních podmínek a vlastního šetření. Dále tato aplikační část detailně analyzuje vybranou šestici veřejných služeb. Vše je završeno návrhy opatření pro oblast municipálních veřejných služeb. Cílem disertační práce je zjištění současného stavu v poskytování veřejných služeb a navržení možných změn vedoucích k poptávkovému přístupu k poskytování mu-nicipálních služeb.
Vedoucí práce: František Ochrana
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor disert. práce]; disertace; dissertations