Rozvrat tradiční vesnice v období stalinismu - Fišer, František; Rataj, Jan, 1951-; Martínek, Miloslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce je zaměřena na popis situace rolníků v období zakladatelské etapy komunistického režimu a také skutečností, které vedly ke kolektivizaci zemědělství. Hlavní cíle jsou definování pojmu "kulak" a jeho vývoj na konci čtyřicátých a na začátku padesátých let minulého století a najít odpověď na otázku zda hlavním důvodem pro persekuce zemědělců byla likvidace soukromého sektoru.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses