Finanční analýza společnosti BEST, a. s. - Shulhay, Inna; Mikan, Pavel, 1963-; Eisler, Jan, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této práce je zhodnotit vývoj finanční situace společnosti BEST, a. s. v letech 2005 až 2010, zjistit její finanční zdraví a odhalit příčiny, které ovlivnily změny jednotlivých finančních ukazatelů. Finanční analýza byla provedená z pohledu externího uživatele a vychází z veřejně dostupných informací. V metodické části práce jsou vysvětleny nástroje finanční analýzy, metody a ukazatele, které jsou v praktické části aplikovány na analyzovaný podnik. Finanční zdraví společnosti BEST, a. s. bylo posuzováno na základě horizontální a vertikální analýzy, analýzy poměrových ukazatelů, bonitních a bankrotních modelů, dále bylo zkoumáno dodržování bilančních pravidel a normálových vztahů. Na závěr byla finanční situace podniku hodnocena z hlediska tvorby ekonomické přidané hodnoty a na základě výsledků analýzy poměrových ukazatelů ve srovnání s hodnotami v odvětví. V závěru práce jsou shrnuté nejdůležitější poznatky z praktické části a je zhodnocená celková finanční situace společnosti.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses