Competitive Intelligence jako zdroj adaptace malých a středních podniků - Střelka, Jindřich; Kovář, František, 1940-; Molnár, Zdeněk, 1939-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tato práce se zabývá aktuální problematikou realizace Competitive Intelligence procesů v malých a středních podnicích. Pomocí provedeného výzkumu bylo detailně analyzováno, jakým způsobem podniky využívají CI procesy a to zejména s ohledem na velikost firmy, oblast, kde se CI využívá (např. zákazníci, konkurence, aj.) a z pohledu naplnění všech čtyř fází zpravodajského cyklu. Výsledky výzkumu potvrdily, že menší podniky využívají potenciál CI v menší míře, než podniky větší. Kromě detailního prozkoumání, jak podniky pracují s informacemi z okolního prostředí, byly identifikovány problematické oblasti, které podniky v rámci CI procesů podceňují. Na základě výzkumu a teoretické části práce byly stanoveny východiska pro tvorbu systému pro integraci CI procesů tak, aby respektovaly specifika malých a středních podniků. Tento systém byl navržen a otestován pilotní integrací do informačního systému organizace.
Vedoucí práce: František Kovář
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations