Ocenění podniku RACIO, s.r.o. - Kolářová, Kristýna (2011)
Cílem diplomové práce je tržní ocenění podniku Racio, s.r.o. Vlastní diplomová práce je rozdělena do šesti částí. První část obsahuje charakteristiku společnosti a formální náležitosti ocenění. Následující dvě kapitoly jsou věnovány strategické a finanční analýze. Zde jsou hodnoceny ekonomické i mimoekonomické aspekty relevantního trhu, konkurenční pozice podniku a jejich vliv na finanční situaci Racio. Na závěr bude sestaven finanční plán a provedeno samotné ocenění podniku. Základní metodou ocenění je výnosová metoda DCF ve variantě APV. Jako podpůrné metody ocenění bylo využito tržního srovnání.