Ocenění podniku RACIO, s.r.o. - Kolářová, Kristýna; Mařík, Miloš, 1947-; Jurečka, Jan, 1935-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem diplomové práce je tržní ocenění podniku Racio, s.r.o. Vlastní diplomová práce je rozdělena do šesti částí. První část obsahuje charakteristiku společnosti a formální náležitosti ocenění. Následující dvě kapitoly jsou věnovány strategické a finanční analýze. Zde jsou hodnoceny ekonomické i mimoekonomické aspekty relevantního trhu, konkurenční pozice podniku a jejich vliv na finanční situaci Racio. Na závěr bude sestaven finanční plán a provedeno samotné ocenění podniku. Základní metodou ocenění je výnosová metoda DCF ve variantě APV. Jako podpůrné metody ocenění bylo využito tržního srovnání.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses