Ocenění podniku společnosti O2 Czech Republic, a.s. - Smolková, Anna; Mařík, Miloš, 1947-; Luxemburk, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této diplomové práce je stanovení tržní hodnoty akcií, resp. vlastního kapitálu podniku společnosti Telefónica Czech Republic, a.s. k 31.12.2010. Práce ma podobu znaleckého posudku a její součástí tedy není jen vlastní ocenění podniku, ale i jeho finanční a strategická analýza. V práci jsou prezentovány výsledky výzkumu, jehož závěry přispěly k sestavení finančního plánu za období let 2011 až 2017. Vlastní ocenění je provedeno pomocí výnosové metody DCF Equity v závislosti na třech různých variantách prognózy(pesimistická, základní,optimistická).Za druhou metodu byla zvolena metoda tržního srovnání. Výsledná hodnota podniku je stanovena jako intervalové rozpětí.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses