Finančná a strategická analýza spoločnosti Pivovar Svijany a.s - Horecká, Barbora; Mařík, Miloš, 1947-; Hejduková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práca sa zaoberá spracovaním finančnej a strategickej analýzy Pivovaru Svijany a.s. ako podkladu pre následné ocenenie spoločnosti. Poskytuje podklady pre voľbu vhodnej metódy ocenenia a jej následnú aplikáciu. Práca je rozdelená do štyroch častí, v prvej časti sú uvedené základné informácie o spoločnosti, jej histórii, prevádzaných činnostiach. V druhej časti sa zaoberá finančným zdravím podniku - je tu uvedená finančná analýza výkazov a pomerových ukazovateľov a taktiež porovnanie s konkurenčnými spoločnosťami pôsobiacimi v danom odvetví. Tretia časť je venovaná strategickej analýze, je tu vymedzený relevantný trh v naturálnom i hodnotovom vyjadrení a prognóza jeho vývoja. Syntézou prognózy trhu a analýzy a prognózy konkurenčnej sily získavame alternatívne prognózy vývoja tržieb Sviján. V záverečnej časti sú zhrnuté výsledky prevedenej finančnej a strategickej analýzy.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses