Nucená a dobrovolná dražba - Fischerová, Jana (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zadlužování lidí a domácností, což vede k následnému využívání dražebního systému, jako jedné z možností řešení zadluženosti. V bakalářské práci jsou navrženy preventivní opatření pro neuvážené zadlužování a následně represivní řešení dluhů s vyzdvižením výhodnosti dobrovolné dražby před dražbou nedobrovolnou nebo exekucí. Okrajově je zmíněna možnost oddlužení dle insolvenčního zákona.