Nucená a dobrovolná dražba - Fischerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hejda, Jan, 1955-; Michálek, Lubomír (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zadlužování lidí a domácností, což vede k následnému využívání dražebního systému, jako jedné z možností řešení zadluženosti. V bakalářské práci jsou navrženy preventivní opatření pro neuvážené zadlužování a následně represivní řešení dluhů s vyzdvižením výhodnosti dobrovolné dražby před dražbou nedobrovolnou nebo exekucí. Okrajově je zmíněna možnost oddlužení dle insolvenčního zákona.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: zadluženost; veřejné dražby; exekuce; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; debt; auctions; executions (law); bachelor's theses