Event marketing jako nástroj marketingové komunikace a jeho využití v B2B praxi - Bártová, Tereza; Zamazalová, Marcela; Stříteský, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá jedním z nových nástrojů marketingové komunikace -- event marketingem, jehož význam v současné době nejen v zahraničí, ale i v České republice poměrně prudce narůstá. Cílem této práce je analyzovat problémy spojené se zapojením event marketingu do komunikačního mixu firmy pohybující se v podnikovém sektoru. V první části práce se věnuji teoretickému úvodu do problematiky event marketingu. Její hlavní náplň však tvoří pohled na situaci v konkrétní společnosti -- MECAS ESI s.r.o. V této části se především zaměřuji na tři typy eventů, u nichž provádím hlubší analýzu s cílem odhalit jejich zásadní problémy a navrhnout určitá opatření do budoucna. Metodicky vycházím především ze strukturovaných rozhovorů s jednotlivými zástupci společnosti, dále informace čerpám z dotazníkového šetření provedeného mezi účastníky eventů a nakonec tyto výsledky doplňuji vlastními znalostmi a zkušenostmi z prostředí firmy. V závěru práce konstatuji, že většina problémů je zapříčiněna nedostatečnou úrovní spolupráce mezi obchodním a marketingovým úsekem.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses