Komparace německých, rakouských a švýcarských kulturních standardů v odvětví outsourcingových služeb - Ženková, Lenka; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Šiserová, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem diplomové práce je identifikovat kulturní standardy tří německy mluvících zemí z české perspektivy a zjistit, jak se tyto kulturní standardy mohou promítnout do specifického pracovního prostředí v outsourcingu. Práce se v první části zabývá teoretickými aspekty kultury, zejména pak interkulturní komunikací, metodou kulturních dimenzí a kulturních standardů. Německé, rakouské a švýcarské kulturní standardy byly zkoumány na základě polostrukturovaných rozhovorů a dotazníků mezi českými pracovníky v outsourcingových službách. Praktická část se zaměřuje na specifika outsourcingu, odvození kulturních standardů z českého pohledu a na možné projevy jednotlivých kulturních standardů v pracovním prostředí outsourcingové firmy.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses