Systémy měření finanční výkonnosti ve stavebním podniku - Pajdová, Zuzana (2011)
Diplomová práce je zaměřena na aktuální manažerské koncepty měření výkonnosti firmy, využívajících jak finančních tak i nefinančních měřítek. V teoretické části jsou vybrané moderní koncepty měření výkonnosti zdokumentovány, přičemž největší prostor je věnován metodě finanční analýzy, která je následně v praktické části aplikována na vybraný stavební podnik. Výstupem práce je zhodnocení finančního zdraví vybraného podniku pomocí klasických nástrojů finanční analýzy, i prostřednictvím některých méně známých a v literatuře nepříliš rozšířených postupů.