Systémy měření finanční výkonnosti ve stavebním podniku - Pajdová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kolář, Pavel, 1943-; Hašková, Simona, 1973- (2011)
Diplomová práce je zaměřena na aktuální manažerské koncepty měření výkonnosti firmy, využívajících jak finančních tak i nefinančních měřítek. V teoretické části jsou vybrané moderní koncepty měření výkonnosti zdokumentovány, přičemž největší prostor je věnován metodě finanční analýzy, která je následně v praktické části aplikována na vybraný stavební podnik. Výstupem práce je zhodnocení finančního zdraví vybraného podniku pomocí klasických nástrojů finanční analýzy, i prostřednictvím některých méně známých a v literatuře nepříliš rozšířených postupů.
Vedoucí práce: Pavel Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: měření výkonnosti; finanční analýza; cash flow; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; performance measurement; financial analysis; cash flow; master's theses