Zakladatelský projekt – internetový portál práce - Bartoš, Petr (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na zpracování zakladatelského projektu na nově vznikající internetový portál práce. Teoretická část obsahuje pojmy týkající se zakladatelského projektu, za jakým účelem je zakladatelský projekt sestavován, pro koho je sestavován, jakou by mohl mít strukturu a co by mělo být jeho obsahem. Dále je definován pojem e-commerce, jeho charakteristické znaky a specifika. Cílem praktické části je vytvořit zakladatelský projekt na nově vznikající internetový portál nabízející pracovní příležitosti pro studenty a čerstvé absolventy vysokých škol. Práce demonstruje racionální postup při úvahách o zakládání internetového podniku, zvažuje reálnost a proveditelnost, shrnuje specifika internetového obchodování, zpracovává marketingový výzkum, kde analyzuje konkurenci, trh a poptávku po produktu. V práci je navržen způsob, jak vytvořit obchodně úspěšný web a fungující organizaci.