Přímý prodej jako příležitost k podnikání - Valc, Pavel; Horová, Olga; Postler, Milan, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce pojednává o přímém prodeji a jeho využití jako podnikatelské příležitosti. Cílem bakalářské práce je analyzovat budování distributorské sítě u společnosti Amway, určit klíčové faktory nutné pro úspěch v tomto podnikání a popsat všechny jeho výhody a nevýhody pro distributora. Teoretická část popisuje přímý prodej a jeho formu multilevel marketing, přičemž uvádí jejich historii, současnou pozici ve světové ekonomice, odlišnosti od nelegálních pyramidových schémat a rozdíly oproti klasickému podnikání. Praktická část se zaměřuje na podnikatelskou příležitost firmy Amway, u které se analyzují prodejní a marketingový plán, faktory vedoucí k úspěchu a míra výhodnosti tohoto podnikání pro distributory. Poté je podnikatelská příležitost Amway zhodnocena SWOT analýzou a pro zjištěné problémy je předložen návrh řešení.
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses