Problematika rekonstrukce a provozu malých vodních elektráren - ekonomická a environmentální hlediska - Chládek, Ivo (2011)
Práce zhodnocuje podmínky pro produkci elektrické energie v energetice s využitím malého vodního toku. V rámci praktické části bakalářské práce budou popsány 3 demonstrační projekty rekonstrukce malých vodních elektráren a jedné stavby, kde je kladen především důraz na ekonomické a environmentální hledisko včetně popisu investičních zdrojů, finančních prostředků a nároků na provoz a celková ekonomická výnosnost a výhodnost staveb.