Nástroje sloužící k zajištění kurzového a úrokového rizika - Klípová, Iva (2012)
Cílem práce je objasnit podstatu kurzového a úrokového rizika a popsat možnosti řízení těchto rizik. Představuje jednotlivé nástroje sloužící k zajištění kurzového a úrokového rizika a na konkrétních příkladech vysvětluje princip jejich fungování. Práce je rozdělena do tří částí -- zajištění kurzového rizika, zajištění úrokového rizika a shrnutí obou rizik neboli stručný návod postupu pro manažery společností, kterých se rizika pohybu směnných kurzů či úrokových sazeb dotýkají. Případová studie na konkrétních příkladech ukazuje možnosti ošetření kurzového rizika společnosti -- exportéra obchodujícího měnový pár EUR/CZK.