Spolufinancování regionálních projektů z EU na příkladu Znojemska - Bulínová, Jitka (2012)
Diplomová práce se zabývá projekty, které byly spolufinancovány Evropskou unií (konkrétně z Regionálního operačního programu Jihovýchod) a realizovány ve Znojmě v oblasti cestovního ruchu. V teoretické části je věnována pozornost problematice a základním informacím o cestovním ruchu, regionální politice Evropské unie a Regionálnímu operačnímu programu Jihovýchod. Předmětem praktické části je analýza projektu "Objevte Znojmo", vyhodnocení výsledků vlastního průzkumu a doporučení ke zlepšení poskytovaných služeb. Průzkum byl zaměřen na návštěvníky města a měl za cíl zjistit míru spokojenosti s orientačním a navigačním systémem v souvislosti s tímto projektem. Dále praktická část obsahuje charakteristiku projektu "Znojmo -- město s přívlastkem". V poslední kapitole je vytvořen vlastní návrh projektu, který by měl zvýšit cestovní ruch v regionu Znojemsko.