České obchodně-ekonomické zájmy a jejich prosazování v EU - Smotlachová, Martina; Abrhám, Josef; Pluskalová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této diplomové práce je poskytnout čtenáři souhrnný přehled o systému a procesu prosazování českých obchodně-ekonomických zájmů v Evropské unii. Byla bych ráda, kdyby obsah této práce mohl posloužit českým podnikatelům jako pomoc při prosazování svých zájmů v Evropské unii. První kapitola se zaměřuje na definování českých obchodně-ekonomických zájmů. Druhá část práce popisuje aktuální stav systému prosazování těchto zájmů, kde uvádím jeho hlavní nedostatky a možnosti řešení. Třetí kapitola je věnována nástrojům a institucím zapojených do výše zmíněného systému a jejich rolím. V následující části práce vysvětluji samotný proces obhajování českých národních zájmů na evropském poli. Pátou a velmi důležitou součástí práce je dotazníková část, která čtenáři poskytne reálný obraz systému z pohledu zainteresovaných subjektů, a to samotných českých podnikatelů.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses