Komparace světových krizí a jejich dopadů na Českou republiku - Bednář, Jiří (2011)
Tato diplomová práce pojednává o Velké hospodářské krizi z 30. let a Světové finanční krizi. Cílem této práce je nalézt společné a odlišné prvky, které zapříčinily obě krize a které šly vysledovat v průběhu obou krizí. V práci je porovnávána předkrizová situace i vývoj ve vybraných ekonomikách během obou krizí, a to na základě slovního popisu i analýzy makroekonomických ukazatelů. Zvláštní pozornost je věnována hospodářskému vývoji v Československu (České republice).