Komparace světových krizí a jejich dopadů na Českou republiku - Bednář, Jiří; Hnát, Pavel, 1981-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato diplomová práce pojednává o Velké hospodářské krizi z 30. let a Světové finanční krizi. Cílem této práce je nalézt společné a odlišné prvky, které zapříčinily obě krize a které šly vysledovat v průběhu obou krizí. V práci je porovnávána předkrizová situace i vývoj ve vybraných ekonomikách během obou krizí, a to na základě slovního popisu i analýzy makroekonomických ukazatelů. Zvláštní pozornost je věnována hospodářskému vývoji v Československu (České republice).
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses