Americko-čínske hospodársko-politické vzťahy v 21. storočí - Mihók, Róbert (2011)
Zámerom bakalárskej práce je preskúmanie vzájomných hospodársko-politických vzťahov USA a Číny od ich vývoja až po súčasnosť. Najväčší dôraz sa kladie na analýzu makroekonomických veličín ako HDP,inflácie,nezamestnanosti a priamych zahraničných investícií. Dôležitou súčasťou práce je zhodnotenie pozitívnych a negatívnych aspektov vzájomných vzťahov a ponúknuté riešenie na problémové otázky. V neposlednom rade má táto práca ambíciu predostrieť názor autora na budúci vývoj v danej oblasti.