Americko-čínske hospodársko-politické vzťahy v 21. storočí - Mihók, Róbert; Neumann, Pavel, 1956-; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Zámerom bakalárskej práce je preskúmanie vzájomných hospodársko-politických vzťahov USA a Číny od ich vývoja až po súčasnosť. Najväčší dôraz sa kladie na analýzu makroekonomických veličín ako HDP,inflácie,nezamestnanosti a priamych zahraničných investícií. Dôležitou súčasťou práce je zhodnotenie pozitívnych a negatívnych aspektov vzájomných vzťahov a ponúknuté riešenie na problémové otázky. V neposlednom rade má táto práca ambíciu predostrieť názor autora na budúci vývoj v danej oblasti.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses