Současná dluhová krize a Česká republika (v kontextu členství v EU) - Šornová, Martina (2012)
V dnešním globalizovaném světě, kde jsou jednotlivé národní ekonomiky silně propojeny a kde vývoj jednoho státu nebo mezinárodního uskupení ovlivňuje vývoj jiného celku, se dluhová krize stala jedním z nejdiskutovanějších témat, a to jak v Evropské unii, tak na celém světě.