Konkurence v osobní železniční dopravě - Štěpánková, Kateřina (2011)
Železniční doprava se v posledních letech rozvíjí i do soukromého sektoru, na trh vstupují soukromí dopravci. Tato bakalářská práce má za úkol analyzovat současnou situaci na trhu osobní železniční dopravy, zvážit možná úskalí při plánovaném otevírání trhu a nastínit, jaký bude předpokládaný vývoj situace na trhu. V závěru práce shrnuji poznatky plynoucí z analýzy a navrhuji možná řešení budoucí situace na železničním trhu České republiky.