Ekologické daně - ekologická daňová reforma v ČR - Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Votava, Libor; Tůma, Ivan (2012)
Diplomová práce se zaměřuje na ekologické daně a jejich postupné zavedení v České republice v rámci ekologické daňové reformy. Práce zmiňuje historii politiky ochrany životního prostředí v Evropské unii, implementaci a harmonizační procesy v celém společenství v oblasti ekologie. Stručně se dotýká cílů a principů ochrany životního prostředí, které si Evropská unie stanovila, současných ekologických daní a poplatků v jednotlivých členských státech. Ze zemí EU podrobně rozebírá historii zavedení ekologických daní v Dánsku a Švédsku. V práci je uveden obecný pohled na reformu v ČR. Její zhodnocení a případné dopady reformy.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: ochrana životního prostředí; environmentální daně; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; environmental protection; environmental impact charges; master's theses