Pomoc rozvojovým krajinám a úloha komerčných komunikácií - Kopecká, Monika (2011)
Rozvojový svet prináša mnoho otázok, ktoré skúmajú rôzne vedné disciplíny a odbory v snahe nájsť trvalo udržateľné riešenia na problémy, ktoré sú definované v Rozvojových cieľoch tisícročia. Aj marketingové a komerčné komunikácie prinášajú mnoho kreatívnych a efektívnych riešení v snahe prispieť k dosiahnutiu týchto cieľov. Primárnym cieľom predkladanej diplomovej práce je identifikovať jednotlivé typy rozvojovej pomoci poskytované rôznymi subjektmi našej spoločnosti, charakterizovať rozvojový trh z pohľadu marketingových stratégií a analyzovať potenciál vybraných nástrojov komerčných komunikácií pri vytváraní trvalo udržateľných riešení rozvojových problémov. Komunikácia pre rozvoj, ktorá je založená na globálnom partnerstve, má potenciál urýchliť dosiahnutie časovo ohraničených a merateľných rozvojových cieľov, čo sa predkladaná práca snaží doložiť na mnohých príkladoch z praxe.