Pomoc rozvojovým krajinám a úloha komerčných komunikácií - Kopecká, Monika; Mikeš, Jiří, 1942-; Žižková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Rozvojový svet prináša mnoho otázok, ktoré skúmajú rôzne vedné disciplíny a odbory v snahe nájsť trvalo udržateľné riešenia na problémy, ktoré sú definované v Rozvojových cieľoch tisícročia. Aj marketingové a komerčné komunikácie prinášajú mnoho kreatívnych a efektívnych riešení v snahe prispieť k dosiahnutiu týchto cieľov. Primárnym cieľom predkladanej diplomovej práce je identifikovať jednotlivé typy rozvojovej pomoci poskytované rôznymi subjektmi našej spoločnosti, charakterizovať rozvojový trh z pohľadu marketingových stratégií a analyzovať potenciál vybraných nástrojov komerčných komunikácií pri vytváraní trvalo udržateľných riešení rozvojových problémov. Komunikácia pre rozvoj, ktorá je založená na globálnom partnerstve, má potenciál urýchliť dosiahnutie časovo ohraničených a merateľných rozvojových cieľov, čo sa predkladaná práca snaží doložiť na mnohých príkladoch z praxe.
Vedoucí práce: Jiří Mikeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses