Budování a využívání menších počítačových sítí - Böck, Adam (2011)
Tato práce pojednává o menších počítačových sítích využívaných především v domácnostech. Je rozdělena do čtyř hlavních částí. První se věnuje teoretické části sítí, obsahuje typy topologií, síťové modely a popis jednotlivých síťových prvků. Zabývá se jak metalickými, tak bezdrátovými sítěmi. V druhé části je představen současný stav mé domácí sítě, kterou ve třetí části rozšiřuji. Síť je rozšířena o server a poskytování síťových služeb. Kapitola obsahuje jak stručně popsané nastavení služeb, tak ověření jejich funkcionality v praxi. V poslední části práce je návrh podnikové sítě pro menší společnost za využití nejmodernějších dostupných prvků pro tuto oblast.