Programovací nástroje pro tvorbu expertních systémů - Hrbek, Filip (2012)
Tato bakalářská práce má za cíl prozkoumat nabídku programovacích nástrojů pro tvorbu expertních systému a pomocí stanovených kritérií porovnat vybrané prostředky. Rozděluje se na dvě části, teoretickou a praktickou. První z nich se snaží nastínit a popsat problematiku expertních systémů včetně rozdělení programovacích nástrojů na obecné programovací jazyky, programovací jazyky umělé inteligence a vývojová prostředí expertních systémů, aby čtenář získal představu obecného modelu, se kterým bude srovnávat praktické aplikace. Praktická část začíná popisem kritérií, kterých jsem si všímal. Samotná studie poskytuje popis jednotlivých nástrojů, který jsem získal studiem manuálů, tutoriálů, informací od výrobců, zkoušením a testováním daných aplikací. V závěru jsem je tabulkovou formou porovnal. Jelikož nabídka na dnešním trhu přesahuje možnosti této práce, tak jsem vybral pouze omezený počet příkladů.