Řízení životního cyklu softwarového produktu teorie a praxe - Novotný, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Voráček, Jan; Havrlík, Vladislav (2011)
Práce se zaměřuje na životní cyklus produktu (softwaru) ve společnosti od jeho vývoje, ladění, přes jeho distribuci a následnou údržbu. V práci jsou vymezeny jednotlivé procesy, které v tomto životním cyklu vznikají, jsou popsány a analyzovány. Porovnává praxi, jak je software vyvíjen, laděn, distribuován a spravován ve firmě, kde jsem pracoval a teorii, která je čerpána z teoretických studií. V praktické části je práce zaměřena na software maintenance, hlavně na srovnání teorie a praktické aplikace. Pro tyto účely jsem využil zkušenosti ze společnosti J.K.R., s.r.o. V závěru práce věnuji část pro zhodnocení získaných poznatků a návrhy na zlepšení životního cyklu tak, aby v případě jejich využití, mohl tento proces fungovat efektivněji.
Vedoucí práce: Jan Voráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: informační systémy; vývoj softwaru; správa softwaru; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; information systems; software development; software administration; master's theses