Podnikatelský plán - založení nové cestovní kanceláře - Ottová, Tereza (2010)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu. Konkrétně založením nové cestovní kanceláře pro osoby zdravotně postižené. První část popisuje zásady podnikatelského plánu, dále charakterizuje cestovní ruch obecně, problematiku cestovních kanceláří a rozebírá cestovní ruch pro všechny (přístupný cestovní ruch). Praktická část se týká samotného zpracování podnikatelského plánu. Popisuje cestovní kancelář, analyzuje odvětví cestovního ruchu, konkurenci a segment (osoby zdravotně postižené). Věnuje se marketingovému a finančnímu plánu, včetně zpracování základních finančních výkazů (rozvahy, výkazu zisků a ztrát a výkazu cash-flow). Nechybí SWOT analýza, hodnocení rizik a vize do budoucna.