Pád banky Lehman Brothers a jeho příčiny - Marešová, Veronika (2011)
Bakalářská práce se zabývá pádem investiční banky Lehman Brothers a rozborem možných příčin, které k pádu přispěly. V úvodní části je vysvětleno investiční bankovnictví, sekuritizace, která sehrála významnou roli nejen v krachu banky, ale i v celé finanční krizi, a dále je zde zmíněna regulace a její souvislost s krizí a s Lehman Brothers. Práce se dále věnuje popisu pádu banky v kontextu dalších událostí na finančních trzích a následně jsou rozebrány příčiny, které se zřejmě na bankrotu Lehman Brothers podílely.