Pád banky Lehman Brothers a jeho příčiny - Marešová, Veronika; Křížek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá pádem investiční banky Lehman Brothers a rozborem možných příčin, které k pádu přispěly. V úvodní části je vysvětleno investiční bankovnictví, sekuritizace, která sehrála významnou roli nejen v krachu banky, ale i v celé finanční krizi, a dále je zde zmíněna regulace a její souvislost s krizí a s Lehman Brothers. Práce se dále věnuje popisu pádu banky v kontextu dalších událostí na finančních trzích a následně jsou rozebrány příčiny, které se zřejmě na bankrotu Lehman Brothers podílely.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses