Štíhlý podnik - Šumavský, Jonatan (2011)
V rámci této bakalářské práce je mým cílem obecné popsání ekonomických aspektů štíhlé výroby a jejího zavádění a poté analýza fungování štíhlé výroby a jejího zavádění jakožto i vlastní aplikace prvků štíhlé výroby v konkrétním podniku. V teoretické části, po stručném ohlédnutí do historie štíhlé výroby, popisuji jednotlivé metody tohoto průlomového fenoménu moderní manažerské praxe. V praktické části se snažím zavést standard 5S v podniku BAEST, a. s. na pracovišti lakovna a zhodnotit již zavedené a zaváděné prvky štíhlé výroby a navrhnout opatření, která by vedla ke zlepšení současného stavu nebo ke zrychlení implementace štíhlé výroby. V závěru jsou zhodnoceny vytyčené cíle práce a popsány hlavní překážky implementace koncepce štíhlé výroby v lokálních podmínkách.