Finančná analýza spoločnosti AXA životní pojišťovna a.s. - Paško, Michal (2012)
Diplomová práca sa zaoberá finančnou analýzou spoločnosti AXA životní pojišťovna a.s. v rokoch 2005 až 2010. Prvá kapitola je venovaná teoretickému popisu finančnej analýzy poisťovne, špecifikám a odlišnostiam poisťovne od bežného podniku. Nasleduje strategická analýza, ktorá poukazuje na najvýznamnejšie makroekonomické a mikroekonomické faktory ovplyvňujúce poisťovňu. Ďalšia časť predstavuje spoločnosť a posledná kapitola je venovaná samotnej finančnej analýze spoločnosti na posúdenie finančného zdravia spoločnosti.