Finančná analýza spoločnosti AXA životní pojišťovna a.s. - Paško, Michal; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práca sa zaoberá finančnou analýzou spoločnosti AXA životní pojišťovna a.s. v rokoch 2005 až 2010. Prvá kapitola je venovaná teoretickému popisu finančnej analýzy poisťovne, špecifikám a odlišnostiam poisťovne od bežného podniku. Nasleduje strategická analýza, ktorá poukazuje na najvýznamnejšie makroekonomické a mikroekonomické faktory ovplyvňujúce poisťovňu. Ďalšia časť predstavuje spoločnosť a posledná kapitola je venovaná samotnej finančnej analýze spoločnosti na posúdenie finančného zdravia spoločnosti.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses