Podmínky patentovatelnosti vynálezu v právu vybraných zemí a v mezinárodním právu - Babjaková, Natália; Boháček, Martin, 1947-; Čada, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou podmínek patentovatelnosti vynálezu v právu vybraných zemí a v mezinárodním právu. Teoretická část obsahuje obecné představení patentového práva, jeho principů a odlišností úpravy v jednotlivých právních systémech. Dále je zaměřena na rozbor úpravy podmínek patentovatelnosti, zejména podmínky novosti, v evropském právu. Praktická část obsahuje analýzu rozhodovací praxe Evropského patentového úřadu a Úřadu průmyslového vlastnictví České republiky ve vybraných oblastech posuzování novosti vynálezu, na jejímž základě budou nalezeny oblasti, které jsou nejčastějším předmětem sporů o patentovatelnost, bude poukázáno na rozpory mezi konkrétními rozhodnutími a budou identifikována klíčová kritéria, na základě kterých by mělo být v obdobných sporech v budoucnosti rozhodováno.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses