Analýza údajov z oblasti vnímania kvality života v európskych mestách - Pulcová, Petra (2011)
Táto bakalárska práca je zameraná na analýzu údajov z oblasti vnímania kvality života v európskych mestách na základe prieskumu, ktorý vykonala v roku 2009 Európska komisia. Teoretická časť sa zameriava na vysvetlenie pojmu kvalita života a základných metód korelačnej analýzy. Nakoniec pojednáva aj o niektorých spôsoboch stanovenia poradia jednotiek na základe viacerých kritérií. Praktická časť sa venuje korelačnej analýze, najmä výpočtom korelačných koeficientov a stanoveniu poradia miest.