Analýza údajov z oblasti vnímania kvality života v európskych mestách - Pulcová, Petra; Jarošová, Eva, 1952-; Pecáková, Iva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Táto bakalárska práca je zameraná na analýzu údajov z oblasti vnímania kvality života v európskych mestách na základe prieskumu, ktorý vykonala v roku 2009 Európska komisia. Teoretická časť sa zameriava na vysvetlenie pojmu kvalita života a základných metód korelačnej analýzy. Nakoniec pojednáva aj o niektorých spôsoboch stanovenia poradia jednotiek na základe viacerých kritérií. Praktická časť sa venuje korelačnej analýze, najmä výpočtom korelačných koeficientov a stanoveniu poradia miest.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses