Analýza vývoje derivátových trhů v průběhu finanční krize - Zikmund, Michal; Dvořák, Petr, 1960-; Pumprová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem práce je analýza derivátových trhů v průběhu finanční krize. Na základě analýzy problému s vedením derivátových účtů Lehman Brothers, se dotaneme k hodnocení potřeb standardizace a transparentnosti v oblasti těchto nástrojů, s takovým výsledkem, aby měly tyto kroky co nejmenší dopad na likvidu trhu s deriváty. Dále byl analyzován rok 2008, ve kterém došlo k bankrotu zmiňované instituce a jaký byl dopad na produkty derivátových produktů v rámci organizovaného trhu. Poslední část práce analyzuje vývoj počtu a změny zobchodovaných kontraktů, opcí a futures, na organizovaném trhu podle různých produktových skupin od r. 2002 do r. 2010.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses